header
PRIJAVNICA
MINI BIBA (1.5-3 leta)
PRIJAVNICA
BIBA TELOVADI (3-6 let)
PRIJAVNICA
VADBA ZA ODRASLE
PRIJAVNICA
MULTI ŠPORT (6-8 let)
PRIJAVNICA
GIMNASTIKA 123
PRIJAVNICA
RITMIČNA GIMNASTIKA

Za otroke od 3-6 let, vam nudimo strokovno, kvalitetno in igrivo vadbo. Otroci bodo razvijali svojo osnovno in fino motoriko, spoznali cel kup zanimivih iger in nove prijatelje. Vse to se dogaja v prijetnem, športnem okolju, s prijaznimi in izkušenimi vaditelji, ki otrokom pomagajo pri novih izzivih. Na vsaki vadbi sta vedno prisotna dva učitelja.

Vadba poteka na 5-ih lokacijah (OŠ HAJDINA, OŠ KIDRIČEVO, OŠ DORNAVA, OŠ SVETA TROJICA IN PTUJ - OŠ DR. LJUDEVITA PIVKA), 1x ali 2x tedensko in traja 45min. Na lokacijah, kjer vadbo izvajamo samo 1x tedensko, lahko v primeru želje 2x tedensko, drugi obisk obiskujete na katerikoli drugi lokaciji (drugo lokacijo obvezno sporočite na prijavnici pod posebnosti).

OBLIKA IN VSEBINA

 • Elementarne oz. tekalne igre
 • Gimnastične vaje
 • Poligoni
 • Vadba po postajah
 • Štafetne igre
 • Spoznavanje različnih športnih rekvizitov
 • Spoznavanje različnih športov ( gimnastika, atletika, ples, športi z žogo, športi z loparji )

NAMEN VADBE

 • Razvijati gibalne in motorične sposobnosti
 • Spoznati naravne oblike gibanja
 • Se naučiti samostojnosti, sodelovanja, pomoči drug drugemu in upoštevanja navodil.

Vadba je namenjena otrokom od 1,5-3 leta starosti in poteka skupaj s starši na lokaciji Ptuj - OŠ DR. LJUDEVITA PIVKA (nova šola)  1x tedensko in traja 45 min.

POTEK VADBE

Vadba je sestavljena  iz elementarnih in  tekalnih iger s katerimi se na začetku ure ogrejemo. Sledijo gimnastične vaje, spoznavanje in odkrivanje naravnih oblik gibanja. Glavni del ure predstavljajo zanimivi in raznovrstni poligoni, preko katerih otroci razvijajo  osnovne motorične in gibalne sposobnosti, hkrati pa vzpodbujajo center za razmišljanje, saj otroci z lastno domišljijo iščejo način rešitve, kako premagati poligon.

Prednost vadbe je stalna  prisotnost staršev. Starši otrokom pomagajo, spodbujajo in jih motivirajo pri premagovanju ovir in strahu, jim pomagajo pri izvedbi težjih nalogah (plezanje, skokih z višin), saj se otroci ob njih počutijo najbolj varne in so dlje časa motivirani.  Prisotnost staršev jim pomaga pri vključitvi v voden program, ter jih na tak način postopoma pripravljajo na samostojno vključitev na vadbo ali pripomorejo k lažji vključitvi otroka v vrtec.

Vadba poteka pod strokovnim in izkušenim vodstvom, profesorjev športne vzgoje. Na vadbi sta vedno prisotna dva učitelja in pomagata otrokom pri varovanju težjih nalog, hkrati pa poučita tudi starše o pravilnem varovanju in učenju posameznih prvin.

Je skupinska visoko intenzivna vadba (kombinacija različnih oblik treningov in uporabe športnih pripomočkov) predvsem z lastno težo, s katero bomo aktivirali in prebudili mišice celega telesa. Vaje potekajo v intervalih s krajšimi odmori. Cilj vadbe je izboljšati moč, ravnotežje, koordinacijo in vzdržljivost, oblikovati telo, ter pospešit metabolizem in zmanjšati % odvečnih maščob še po vadbi. Na koncu vadbe poskrbimo še za regeneracijo telesa z razteznimi vajami. Vadba poteka pod vodstvom prof. športne vzgoje.

 

OŠ HAJDINA ( v mali šolski telovadnici 

 • TOREK 19.00-20.00
 • ČETRTEK 18.00-19.00